Het is nu een volle twee maand geleden dat Chella, wereldwijd onze beste vriend, na een zware hartaanval is overleden. De combinatie van het gebeuren en de niet te overbruggen afstand brachten ons in shock. We voelden het héél unfair aan en dat vinden we nog. Waarom moest die in-goede man die meer voor anderen leefde dan voor zichzelf, op amper 61 jaar voorgoed vertrekken? Chella was een voorbeeld. Voor zijn gezin, zijn dorp maar ook voor ons. Ieder jaar, wanneer we terug thuis komen van India, weten we het weer, het onderscheid tussen hoofd en – bijzaken. Voor welke prullen wij ons hier soms druk maken terwijl “onze kinderen” in Eraniyam het bijna iedere dag moeten doen met rijst en linzen en linzen met rijst.

Gelukkig konden we op heel veel steun en begrip rekenen. Veel mensen zijn ons bij Mil Flores komen opzoeken. Onder het mom van; “ik heb een klein boeketje nodig” kwamen ze eigenlijk om ons een hart onder de riem te steken. Om ons zonder woorden te zeggen “doe verder met jullie mooi project”. Dat heeft ons bijzonder veel deugd gedaan en moed gegeven. We hebben dit aan Ashok, (Chella’s zoon) kunnen overbrengen en spoedig kwam het bericht: “ik zal het werk van mijn vader verder zetten”. Na twee maand kunnen we met veel overtuiging zeggen dat Ashok en zijn vrouw, met hulp van vrienden en mensen uit het dorp, erin geslaagd zijn om de Casa 93 draad terug op te pakken en het project verder te zetten in de geest van Chella.

Enkele sfeerbeelden

Areca CALP bordjes

Sinds een paar weken verkopen we Areca bordjes (van de bladeren van Areca palm) die in ons fabriekje in Eraniyam worden vervaardigd. Deze zijn een perfect alternatief voor de plastic borden die heel belastend zijn voor het milieu. Mil Flores biedt ze te koop aan. Er zijn twee handige modelletjes: kuipvormige bordjes van 12 cm diameter aan 12€ voor 25 stuks en platte bordjes, diameter 17 cm aan 15€ voor 25 stuks. Info casa93@telenet.be of 0474 33 41 03